Comunicat de presă: Adenium oferă o reducere de 50% din prețul volumelor din Colecția Christia

ch post

Comunicat de presă

Adenium oferă o reducere de 50% din prețul volumelor din Colecția Christia

 

În perioada Postului Adormirii Maicii Domnului (1-14 august 2015), Adenium oferă o reducere de 50% din prețul oricărui volum din Colecția Christia. Reducerea se aplică doar pentru cărțile comandate de pe site-ul editurii: www.adenium.ro.

 
Continuarea

Aniversare Sanda Manu cu un hohot de râs: MINCINOSUL la TVR 2

Mincinosul ION CARAMITRU si FLORIAN PITTIS

Un actor de neuitat – Florian Pittiș  în „Mincinosul”, de Carlo Goldoni, regia Sanda Manu
Luni, 3 august, 20:05, la TVR 2

 

 

Cu ocazia aniversării zilei de naștere a regizoarei Sanda Manu, Casa de producție TVR propune spre difuzare o spumoasă și încântătoare comedie – „Mincinosul”, de Carlo Goldoni, spectacol preluat de la Teatrul Bulandra în 1972, cu Ion Caramitru, Mariana Mihuț, Petre Gheorghiu, Mircea Diaconu și un etern fermecător Florian Pittiș în Arlechino.

  Continuarea

TIMPUL, nr. 196, din iulie 2015

TIMPUL nr. 196

A sosit TIMPUL!

Marius Pârciu: Vă recomandăm noul număr al revistei de cultură contemporană TIMPUL, nr. 196, din iulie 2015.

Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție numărul lunii iulie 2015. Nr. 196 al revistei este disponibil în toată țara prin rețeaua de distribuție Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași), rețeaua de distribuție Monitorul de Botoșani și în format digital pe elefant.ro. Online, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente.

Continuarea

MIRCEA ELIADE la TEATRU

Sarpele_Bleont

„Șarpele”, dramatizare după nuvela lui Mircea Eliade, premiată de UNITER

„Șarpele” este ecranizarea nuvelei fantastice cu același titlu a lui Mircea Eliade, în regia lui Viorel Sergovici. La granița dintre vis și realitate, dintre descoperire și pasiune stau actorii Ilinca Goia, Cătălina Mustață, Victoria Cociaș, Mircea Rusu, Gheorghe Dinică și călăuza lor, jumătate călugăr, jumătate corupător – Claudiu Bleonț.

În „Șarpele”, un grup de vilegiaturişti iau parte la o petrecere organizată într-un conac boieresc, undeva la țară. Grupul se deplasează la o mânăstire din apropiere pentru a continua petrecerea. Intâlnirea cu Andronic (Cladudiu Bleonț) va schimba cursul firesc al lucrurilor, el implicându-i pe eroii povestirii într-o practică magică și profund erotică.

Continuarea

Teatrul Național din Craiova: Aniversare cu Unchiul Vanea la TVR2

Unchiul Vanea 3 Natasa Raab si Tudor Gheorghe

Aniversarea a 165 de ani de la înființarea teatrului național craiovean
cu „Unchiul Vanea”, de A. P. Cehov

Luni, 20 iulie, ora 19 :10 la TVR 2

 

 

În anul în care sărbătorim 155 de ani de la nașterea lui A. P. Cehov, Casa de producție TVR vă propune încă o vizune premiată a „Unchiului Vanea”, cea a lui Mircea Cornișteanu (premiera februarie 1989) cu Valer Dellakeza, Tudor Gheorghe, Natașa Raab și Diana Gheorghian. Spectacolul a fost distins cu premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol în 1990.

Continuarea

Comunicat manuscrise finaliste – Adenium Start

ADENIUM START – Concurs de Debut, ediția a III-a, 2015

Lista finaliștilor

 

Editura Adenium a lansat, la începutul anului, cea de-a III-a ediție a Concursului de Debut „Adenium Start”, pentru următoarele genuri literare: poezie, proză, literatură pentru copii. Sloganul concursului, „Rupeți rândurile!”, i-a provocat pe autori să-și afirme originalitatea.

Conform regulamentului, disponibil pe site-ul start.adenium.ro, editura a selectat cele mai bune 5 manuscrise pentru secțiunile din concurs.

Lista finaliștilor Concursului de Debut „Adenium Start” este următoarea (reproducem motto-urile cu care au fost semnate manuscrisele):

Continuarea

Stockholm puzzle–8 secole de istorie în 24 de minute – duminica, de la 12.00, la TVR2

cap compas 19 iulie

Mariana Rusen: Stockholm puzzle – opt secole de istorie în 24 de minute

În premieră la Cap Compasduminică, 19 iulie, de la ora 12.00, la TVR 2 şi TVR HD

 

În această săptămână, echipa „Cap compas” ajunge în capitala Suediei de unde aduce cele mai interesante aspecte din cultura, arhitectura şi istoria de peste opt secole a oraşului – comprimate într-o ediţie specială, de numai 24 de minute.

Continuarea

LUNI, la TVR 2 si TVR HD „Vinovatul”, după Ion Băieșu – Premiul UNITER pentru Teatru TV

ozana oancea, ionel mihailescu 2- VINOVATUL

„Vinovatul”, după Ion Băieșu – Premiul UNITER pentru Teatru TV 2014

Luni, 13 iulie ora 20 :05, TVR 2 și TVR HD

Ozana Oancea și Ionel Mihăilescu stau față în față în „Vinovatul” (regia Jon Gostin), adaptare după textul lui Ion Băieșu care a primit premiul Galei UNITER pentru Teatru TV 2014.

„Vinovatul” a avut premiera în 8 decembrie 2014 și este unul dintre proiectele produse de Casa de producție a TVR. Scris la începutul anilor 70, textul a fost propus de regizorul Jon Gostin ca o explorare a ideii de vinovăție, adusă în prezent. În investigația sa psihologică, Gostin alege „ Lupta dostoievskiană între protagoniști, oameni de o valoare intelectuală și conștiință de sine bine descrise de autor. Am păstrat integral textul, cu mici retușuri. Am schimbat doar intriga, la Băieșu, la data scrierii, era poziționată în anii 50, pe un șantier de muncă patriotică, eu am adus-o mai aproape, la Revoluția timișoreană, pentru a o pune într-un context actual. A trebuit să centrez acolo trecutul celor două personaje și ei, de fapt, în film, sunt practic uniți de același coșmar. Am folosit imaginile puse la dispoziție de Memorialul Revoluției de la Timișoara pentru puterea de lor de impact.”  (Jon Gostin, interviu TVR http://tvr2.tvr.ro/vinovatul-dupa-ion-baie-u-premiul-uniter-pentru-teatru-tv-2014_12656.html)

Continuarea