Top vânzări Adenium la Gaudeamus 2015

post Gaudeamus

Top vânzări Adenium la Gaudeamus 2015

 

 

În perioada 18- 22 noiembrie 2015, Adenium a participat la Târgul internațional Gaudeamus- carte de învățătură cu un program special de evenimente și cu o bogată ofertă de carte.

 

Pe primul loc în topul vânzărilor s-au situat în acest an două colecții. Este vorba despre Headline, o colecție inaugurată în 2015 dar care a reușit să capteze deja atenția cititorilor, din care au fost lansate două noi titluri: „Dialogul religiilor în Europa unită”, coordonatori Iulia Badea Guéritée și Alexandru Ojică, și „Sfinxul rus. Idei, identități și obsesii”, de Ioan Stanomir.

Continuarea

Analia Selis la „Destine ca-n filme”- marți, de la ora 21.00, la TVR2

Destine 24 nov- Analia Selis

Analia Selis la „Destine ca-n filme”- marti, de la ora 21.00, la TVR2

Gheorghe Avădanei şi Analia Selis – două „Destine ca-n filme”

 

Marţi, de la ora 21.00, cu Iuliana Marciuc la TVR 2 şi TVR HD

Cea de-a doua poveste a ediţiei din această săptămână este a Analiei Selis, căreia întâlnirea cu violoncelistul român Răzvan Suma i-a schimbat destinul, viaţa şi ţara. În ciuda fragilităţii pe care o emană, Analia Selis este o femeie puternică şi plină de pasiune, care a reuşit să cucerească publicul român cu vocea şi cântecele ei. Originară din Argentina, ea părăseşte locurile natale în 1997 şi pleacă în America. Era în Boston atunci când l-a cunoscut pe cel care avea să-i devină soţ. S-au stabilit în România, au doi copii frumoşi, iar Analia a devenit cetăţean român şi şi-a găsit aici liniştea, familia şi împlinirea sufletească.

Continuarea

Analia Selis la „Destine ca-n filme”- marti, de la ora 21.00, la TVR2

Destine 24 nov- Iuliana si Gheorghe Avadanei

Gheorghe Avădanei şi Analia Selis – două „Destine ca-n filme”

 

Marţi, de la ora 21.00, cu Iuliana Marciuc la TVR 2 şi TVR HD.

 

Pentru că iubea marina, Gheorghe Avădanei a făcut armata voluntar. În 1971 obţine gradul de sergent, după ce a salvat o navă de la incendiu. Pe când făcea practică la marină, Gheorghe Avădanei a văzut pentru prima dată nava Republica, construită la Linz (Austria) în anul 1883, cândva cea mai modernă fregată a marinei austro-ungare. Pe atunci, nu avea habar că drumul vieţii îl va duce către aceasta.

Continuarea

Astăzi, premieră Matei Vișniec la TVR 2 BUZUNARUL CU PAINE in viziunea lui Tudor Chirilă

 foto buzunarul cu paine 04

Un fapt divers devine metaforă care traversează timpul –
Matei Vișniec vorbește despre „Buzunarul cu pâine”,

în premieră la Teatru TV,
Astăzi, luni 23 noiembrie, ora 20:10, la TVR 2 și TVR HD

 

Casa de producție a TVR continuă seria valorificării dramaturgiei contemporane cu această nouă viziune regizorală a textului lui Matei Vișniec, „Buzunarul cu pâine”,  aparținându-i lui Tudor Chirilă, cu doi actori tineri în distribuție – Ada Simionică și Ioan Coman.

Cu ocazia premierei TV, dramaturgul Matei Vișniec ne vorbește, în exclusivitate, despre geneza piesei, în 1984, într-o epocă sumbră și apăsătoare.

Continuarea

Avanpremieră Matei Vișniec „Buzunarul cu pâine” la TVR 2

foto buzunarul cu paine 19

Avanpremieră Matei Vișniec „Buzunarul cu pâine”,

la Teatru TV, în regia lui Tudor Chirilă

 

 

Miercuri seară, la sediul CREART, Teatrelli, din Piața Lahovary, a avut loc avanpremiera spectacolului de teatru TV „Buzunarul cu pâine”, realizat după piesa lui Matei Vișniec, în regia lui Tudor Chirilă, cu doi actori tineri în distribuție – Ada Simionică și Ioan Coman. Prin această producție, Casa de producție a TVR continuă seria montărilor ce urmăresc valorificarea dramaturgiei contemporane.

Continuarea

Cristina Vizeru: Despre rolul călătoriilor

images

Călătoria este o metodă excelentă de a ieși din rutină și de a te relaxa.

În opinia mea, călătoriile sunt bune pentru fiecare om în parte. Ele te ajută să revii cu forțe proaspete și să fii mult mai concentrat în viața de zi cu zi.

În primul rând, călătoriile te scapă de stres. De exemplu,

Continuarea

Programul complet al evenimentelor Adenium la Gaudeamus 2015

post Gaudeamus

COMUNICAT DE PRESĂ

Programul complet al evenimentelor Adenium la Gaudeamus

 

În perioada 18- 22 noiembrie 2015, Adenium participă la Târgul internațional Gaudeamus- carte de învățătură cu un program special de evenimente și o ofertă de carte disponibilă la standul 229 de la nivelul 4.50, din Pavilionul Central Romexpo.

  Continuarea

Gaudeamus în direct la TVR2- de mâine, în 3 ed. speciale „Arte carte și capricii”

 Liana Stanciu

„Arte carte şi capricii” – ediţii speciale, în direct de la Gaudeamus

De miercuri până vineri, cu Liana Stanciu, la TVR 2

 

În această săptămână, emisiunea Arte carte şi capricii ne conectează cu cel mai mare eveniment cultural al momentului: cea de-a XXII-a ediţie a Târgului Internaţional de carte GAUDEAMUS, deschis în perioada 18- 22 noiembrie, la Romexpo.

 

La fel ca şi anul trecut, magazinul de cultură urbană al TVR 2 va fi prezent la evenimentul care, în acest an, promite o ediţie de excepţie: cu peste 300 de expozanţi, peste 750 de evenimente culturale şi la care invitat de onoare este GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România.

Continuarea

Text argumentativ: Despre rolul călătoriilor în existența omului, de Tania Radu

descărcare

Călătoriile constituie un factor important în viața și dezvoltarea oamenilor întrucât ele oferă experiențe multiple și totodată unice pentru fiecare în parte.

În opinia mea, călătoriile reprezintă un mod eficient și în același timp și plăcut de dezvoltare psihică și fizică.

În primul rând, călătoriile sunt un mod relaxant de a ne petrece timpul liber alături de persoanele dragi nouă. De exemplu,

Continuarea