Despre viitor*, de Dan Ionescu

download

Despre viitor*

Omul nu este propriul lui prezent. El este propriul său viitor.“ (Constantin Noica)

  • Din volumul Virtualități ale compromisului 

Viitorul a preocupat de la începuturile istoriei, omul. Cercetările în domeniu, acumulate în partea lor, au creat baza unei științe relativ noi, futurologia. Eminescu însuși a avut un interes nobil, asupra viitorului țării, însă.

În ceea ce privește viitorul individual, descoperise în studiile asupra filosofiei schopenhaueriene, de la Facultatea din Berlin, că valabil este numai prezentul:

Continuă să citești

Un trio redutabil: Paula Seling, Ovi şi Adrian Enache vă provoacă la „Duelul pianelor”

duelul-pianelor-paula

Adrian Enache, Paula Seling şi Ovi lansează „Duelul pianelor” la TVR2

Din 23 octombrie, în fiecare duminică, de la ora 16.00

 Din această duminică  sunteţi invitaţi să vă petreceţi după-amiaza urmărind cel mai nou program de divertisment muzical  prezentat de un trio artistic redutabil. Paula Seling şi Ovi Jacobsen se vor duela amical, arbitraţi de Adrian Enache, într-o competiţie muzicală plină de surprize şi spontaneitate, cu momente de suspans.

Continuă să citești

Noi sezoane pentru două emisiuni îndrăgite – de vineri, la TVR 2:

diana-cavallioti-dragos-huluba-1

corina-danila-mirela-si-valeria-stoian-1

Noi sezoane pentru două emisiuni îndrăgite – de vineri, la TVR 2:

„IERI-AZI-MÂINE”-cu Corina Dănilă şi „Gala umorului”-cu Diana Cavallioti şi Dragoş Huluba

 

Din 21 octombrie, la TVR 2 puteţi urmări, în fiecare vineri, două programe îndrăgite şi apreciate de telespectatori. De la ora 16.10, emisiunea IERI-AZI-MÂINEcu Corina Dănilă revine cu un nou sezon şi un nou format, iar de la ora 22.10, vă distraţi urmărind „Gala umorului”, cu Diana Cavallioti şi Dragoş Huluba într-un nou sezon al emisiunii care, din această toamnă, este difuzată de TVR 2.

  Continuă să citești

Un nou program premium la TVR2: TE VREA ROMÂNIA!- cu Ioana Voicu și Radu Tudor-

te-vrea-romania-ioana-voicu-si-radu-tudor1-1

Duminică debutează un nou program premium la TVR 2: „TE VREA ROMÂNIA”!

Din 23 octombrie, în fiecare săptămână, de la ora 20.00

 Pentru că anul acesta Televiziunea Română împlineşte 60 de ani, din această săptămână puteţi urmări la TVR 2 un inedit program de divertisment, în care vedeta principală  este chiar Arhiva Televiziunii Române.

Continuă să citești

La TVR 2, de mâine, Cătălin Ştefanescu este un călător prin timp-în fiecare joi, de la ora

catalin-stefanescu-1

Cătălin Ştefănescu vă invită la o călătorie în timp

În fiecare joi, de la ora 20.00, la „Un portret de secol”

De joi, 20 octombrie , timp de 11 săptamâni, TVR 2 vă invită într-o călătorie fascinantă, mai puţin obişnuită: o călătorie în timp. Vă invităm la o plimbare la pas prin a doua jumătate a secolulului al XX-lea.

Continuă să citești

Cătălin Măruță se întoarce la TVR2- mâine, de la ora 20.00

Cătălin Măruţă se întoarce la TVR 2

Alături de Florin Brătescu, la „Generaţiile TVR”, cu Iuliana Tudor

De fiecare dată când vin aici mă bucur foarte tare, văd colegi cu care am lucrat şi oameni cu care am fost, zi de zi, şi de fiecare dată când vin aici simt că vin acasă. Practic, aici am învăţat televiziune…Mi-aduc aminte când am plecat, …mi-aduc aminte şi locul perfect acolo la lifturi, cum se lucra îTurn că ţineam aşaa…. mâna pe zidul televiziunii şi plângeam, nu-mi venea să cred că plec şi simţeam că mi se rupe ceva din suflet. Şi acum când am fost la machiaj şi am văzut pe doamnele de acolo, şi i-am văzut pe colegii mei din TVR, oamenii ăştia fac parte din mine, am impresia căi cunosc de 100 de ani, fac parte din familia mea – şi nu o spun aşaaa. Dar ăsta e feelingul …am impresia că ieri am plecat de aicică nu a trecut foarte mult timp… Şi acum îmi dau seama că am două familii puternice şi sunt foarte frumoase şi foarte bucuros că prima familie e TVR şi a doua familie Pro TV … ”, declară, emoţionat,  Cătălin Măruţă la „Generaţiile TVR” – de miercuri, 19 octombrie, de la ora 20.00.

Continuă să citești