Laura Cosoi la TVR 2 – cu Liana Stanciu, sambata, de la ora 19.00

Liana Stanciu_portret

Lansări, evenimente şi documentare de 13 milioane de lire sterline

La „Arte, carte şi capricii”- sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD

 

Şi în această săptămână, la Arte, carte şi capricii ne întâlnim cu teatrul, cartea, muzica, cu invitaţi speciali şi cu cele mai noi informaţii şi evenimente din spera culturală.

Continuarea

CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE PROZĂ PENTRU ROMÂNII DIN ÎNTREAGA LUME, STARPRESS 2015 – ediția a ll-a.

CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE PROZĂ PENTRU ROMÂNII DIN ÎNTREAGA LUME, STARPRESS 2015 – ediția a ll-a.

Concursul Intenațional de Poezie și Proză “STARPRESS 2015” se desfășoară în parteneriat și colaborare cu peste 70 de ziare, reviste, posturi de radio și televiziune din diaspora și România, în perioada 01.02.2015 – 01.06.2015.

Continuarea

Avanpremiera film Casa de productie TVR Salonul nr 6

Regizorul V Lupascu cu echipa

Cea mai recentă producție a Casei de Producție TVR, „Salonul nr. 6”, ecranizare după A. P. Cehov, a avut avanpremiera miercuri, 22 aprilie în sala CREART, Teatrelli.

Anticipând difuzarea în cadrul serii de teatruTV de luni, 27 aprilie, a ecranizării nuvelei „Salonul nr 6” de A. P. Cehov, regizorul Vitalie Lupașcu și-a proiectat filmul în avanpremiera, în cadrul relaxat al sălii Teatrelli. Au fost prezenți, alături de cronicari de teatru și echipa TV, o parte dintre actorii din distribuție: Dan Aștilean, Mihai Dinvale, Ion Haiduc, Natalie Ester, Mihai Răducu, George Lungoci, precum invitați: actorii Marius Stănescu și Magda Catone, regizorii Dominic Dembinski și Cornel Mihalache sau Lorand Turos, membru CNA.

Continuarea

Concursul de Debut „Adenium Start”. Comunicat de presă

adenium start III

ADENIUM START – Concurs de Debut, ediția a III-a, 2015

Trimite manuscrisul până pe 15 mai și debutează la Adenium

http://start.adenium.ro/

 

Adenium a lansat, la începutul anului 2015, cea de-a III-a ediție a Concursului de Debut „Adenium Start”, pentru următoarele genuri literare: poezie, proză, literatură pentru copii.

Sloganul concursului, „Rupeți rândurile!”, îi provoacă pe autori să-și afirme originalitatea. Concurenții sunt invitați să expedieze manuscrisele până pe 15 mai 2015 (data poștei), pe adresa Editurii Adenium: Aleea Copou nr. 3, Iași, 700460. Câștigătorii vor fi anunțați la începutul lunii august.

Continuarea

Premieră TEATRU TV „Salonul Nr. 6” regia Vitalie Lupașcu

Salon 6 p06

Casa de Producție TVR prezintă cea mai recentă premieră, producție proprie, adaptarea pentru televiziune a nuvelei lui A.P. Cehov,
„Salonul nr. 6”

Luni, 27 aprilie, ora 20:10 la TVR2 și TVR HD

 

 

În anul în care aniversăm 155 ani de la nașterea scriitorului A. P. Cehov, Casa de producție TVR propune publicului spectator ecranizarea uneia dintre cele mai cunoscute nuvele ale sale – „Salonul nr. 6”. Dramatizarea, realizată de Vitalie Lupașcu, are în distribuție actori de prim rang ai teatrului și filmului românesc – Dan Aștilean, Răzvan Vasilescu, Mihai Dinvale, Constantin Dinulescu.

Continuarea

Premieră Casa de productie TVR HAMLET luni 20 APRILIE 2015 – TVR 2

Hamlet_Horatiu_Dinu Lazar

Casa de Producție TVR prezintă în premieră TV „Hamlet”, în regia lui Radu-Alexandru Nica, la TVR 2 și TVR HD, luni 20 aprilie, ora 19:55

 

 

Luni 20 aprilie, Casa de producție TVR propune publicului „Hamlet”, preluarea spectacolului Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, text clasic remodelat de viziunea post-modernă a regizorului Radu-Alexandru Nica: „Hamlet este un personaj urban prin excelenţă, iar bolile citadine nu-l ocolesc.”

Continuarea

Liviu Florian Jianu: Share your experience: gard traditional zonei Gorjului, Ardealului si Moldovei

descărcare (2)
1. Se poate borda cu impletitura, sau cu plasa de sarma, sau cu plansa de plsatic transparenta, pentru a nu permite  accesul orataniilor, sau, in partea de jos, cu pietre, maracinis, salcie, arbusti, pentru a impiedica accesul cainilor.

Continuarea

Ion Ionescu-Bucovu: Din iubirile lui Octavian Goga

descărcare (1)
Din iubirile lui Octavian Goga
Pe 7 mai 2015 se împlinesc 77 de ani de la moartea lui Octavian Goga, prilej de a  ne aduce aminte cu nostalgie de “poetul pătimirii noastre”.
Era o splendidă lună de primăvară. Începutul lunii mai 1938. Poetul, care se întorsese de curând din străinătate, împreună cu soferul pleacă  cu maşina de la Bucureşti la Ciucea. Pe 4 mai poetul este în mare vervă, avea o buna dispozitie şi o sănătate de invidiat. Spre prânzul acelei zile fatidice a plecat împreuna cu Alexandru Hodos la Cluj să ia masa cu prietenul lor comun, avocatul Laurian Gabor. La întoarcere pe la orele 17, poetul era foarte vesel, interesându-se de masa pentru a doua zi, când trebuia să sosească într-o vizită un principe de Bourbon. Pe când însoţitorul său vorbea la telefon cu staţiunea piscicolă Poeni, de la care trebuia sa ia nişte păstrăvi pentru masă, a auzit din salonul vecin o chemare insistenta şi neobişnuită.

Continuarea

Liviu Florian Jianu: Sa invinga Cel Mai Bun. Avancronica meciului Craiova – Dinamo

descărcare
Sa invinga Cel Mai Bun
“Din bucata mea de paine, am hranit un om, si-un caine….”
Ieri, prefectul era ingrijorat. Vor veni suporterii cainilor, in  Cetatea Bastanilor.
Vor fi condusi pe stadion.
Ascultam, si ma gandeam cum sa tac mai bine. Venise si el, un om, sa mai uite de ingrijorari.

Continuarea