MILENA MUNTEANU – AMINTIRI DIN ŢARA SOARELUI RĂSARE (1)

Milena_munteanu_1405643316
Zborul spre Ţara Soarelui Răsare
Proverb japonez: „Viaţa tot aşa trece, ori că râzi, ori că plângi.”
Drumul spre Tokyo, făcut spre Apus, începe azi şi se termină a doua zi. Da, am plecat azi să ajungem mâine. Mai interesant e că între azi şi mâine nu avem noapte, căci noi mergem tot spre Apus cu soarele. Ziua de azi ni se prelungeşte aşadar cu încă vreo 12-13 ore, ajungând să aibă 36-37 de ore în total! Şi deşi era vorba că zburăm spre Vest, primele 2-3 ore le-am zburat spre Nord! De la Toronto am luat-o spre Golful James / Hudson Bay, cel mai mare intrând de apă de pe continentul Nord American, vizibil pe orice hartă. Nu mică mi-a fost mirarea să văd că mergem până spre Polul Nord, sau nu chiar, dar undeva aproape de cercul polar. Se şi vedea gheaţa de sus, discontinuă, întreruptă de ape, căci e sfârşitul verii, iar ea se topeşte pe zi ce trece…

Continuarea

Prof. ION IONESCU-BUCOVU: Publius Ovidius Naso –un Petrarca al Antichității

is
Publius Ovidius Naso –un Petrarca al Antichității
 
Poetul Ovidiu, un mare amator al artei amorului, la 18 ani era un dandi care se plimba prin Orient, vizita Sicilia, Athena şi Alexandria, admirând  frumoasele vestale dar şi femeile din saloanele nobililor. După ce a călătorit pe Nil şi a rămas uimit de piramidele faraonilor, s-a întors în ţară cu o enormă bogăţie sufletească.

Continuarea

Adina Vața: Despre farmecul fiecărei vârste

images

Despre farmecul fiecărei vârste

 

Consider că o persoană poate fi fermecătoare din mai multe puncte de vedere, dar totuşi, cea mai fermecătoare rămâne vârsta, în funcţie de care, o persoană are anumite caracteristici atât fizice, cât şi morale care te atrag, care te farmecă.

Continuarea

Mariana Rusen: WonderDay, Bruckner, Thailanda, Bernea – sambata la TVR 2 – la Top Cultura

eveline-pauna---foto-tvr

În fotografie: Eveline Păună

Festivalul WonderDay, Pascal Bruckner, Thailanda şi „Ţara Minunilor”

Acestea sunt câteva dintre subiectele

ediţiei Top Cultura din 12 iulie, de la 14.30, la TVR 2 şi TVR HD

 

Şi în această săptămână, Eveline Păună alături de academicianul Răzvan Theodorescu, au pregătit noi subiecte de interes la Top Cultura, singurului magazin cultural care aduce cele mai „fierbinţi” noutăţi ale verii. Pe parcursul a 50 de minute, ei le propun telespectatorilor să urmărească un reportaj despre cum au ajuns aromele exotice ale Thailandei la Muzeul Satului, despre pictura sensibilă şi plină de înţelesuri a regretatului Horia Bernea, precum şi o relatare despre cea mai recentă premieră a Teatrului Ţăndărică, spectacolul Alice în ţara Minunilor.

Continuarea

Alina Gherman: Ziua Nationala a Frantei – Teatrul Revolutiei – MARAT SADE de Peter Weiss

Marat Sade 9

Teatrul Revoluţiei: Cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, TVR 2 difuzează spectacolul

„Marat-Sade” de Peter Weiss (direcţia de scenă – Victor Ioan Frunză)

Cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, Casa de Producţie TVR a programat luni, 14 iulie, de la ora 19.10, la TVR 2, spectacolul cu piesa „Marat-Sade” de Peter Weiss (traducerea în limba română de Gellu Naum), un spectacol sub direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză, realizat în colaborare cu Teatrul Naţional din Cluj Napoca.

Continuarea

Mariana Rusen: “Salutări din Sud”, în fiecare sâmbătă, la TVR 2 şi TVR HD – din 12 iulie, de la 15.30

Olga Balan cu producatorul Dan Trifescu

Olga Bălan cu producătorul Dan Trifescu

“Salutări din Sud”, în fiecare sâmbătă, la TVR 2 şi TVR HD

Noua emisiune debutează în 12 iulie, de la ora 15.30, cu “Salonic, inima Macedoniei”

Pentru că este vară şi suntem în perioada concediilor, TVR 2 a pregătit un program săptămânal de călătorii care să vă ajute să vă faceţi cele mai bune planuri de vacanţă. Din 12 iulie, în fiecare sâmbătă, la TVR 2, de la ora 15.30, emisiunea „Salutări din sud” vă aduce o serie de 12 episoade de călătorie dedicate Greciei şi Italiei, cu cele mai interesante informaţii despre frumuseţile turistice de neratat din aceste două ţări. Emisiunea este difuzată în simulcast şi pe TVR HD.

Continuarea

Alina Gherman: MODIFICARE – IN MEMORIAM SORIN SAGUNA – ‘O noapte furtunoasa’ de I. L. Caragiale – TVR 2

Sorin Saguna in O noapte furtunoasa

În urma unei modificări de ultim moment, spectacolul “O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale (regia: Mihai Manolescu, 2013), programat în memoria actorului Sorin Şaguna, va fi difuzat VINERI, 11 IULIE, DE LA ORA 11.10, la TVR 2.

În acest sens, vă rugăm să luaţi în considerare informaţiile din comunicatul ataşat, cu data de difuzare modificată.

Vă mulţumim pentru înţelegere!O zi frumoasă!

Continuarea