Liviu Florian Jianu: Pictorul Ciuchete Gheorghe. Galeriile 1, 2, 3, 4

images

Galeriile 1,2,3,4

Expozitia 2012

 

Pictorul Ciuchete Gheorghe

“Aici nu sta nimeni” , spunea Mos Costache,

Iesind cu tichia cea galbena-n crestet -

Aici tot orasul, pustiu e si vested,

Priveste si iarta – cuvantul deoache –

Continuarea

Amélie Nothomb: Igiena asasinului. Recenzie de Mirela Teodorescu

descărcare

Igiena asasinului (franceză Hygiène de l’assassin) – Apărută în 1992, cartea marchează debutul  autoarei Amélie Nothomb în literatura franceză. Scris la vârsta de 25 de ani, romanul surprinde prin vioiciune, prin modul în care sînt mânuite cinismul și ambiguitatea. Amélie Nothomb nu e franţuzoaică, ci belgiancă. Născută în Japonia şi plimbată prin toată lumea de părinţii ei diplomaţi. A studiat filologia. Aceste coordonate vor marca modul în care a construit romanul: “materia primă” e trecutul/povestea personajului principal. Acesta se ţese, se încurca şi se fragmentează, apoi se  eşantionează controlat pe parcusul cărţii.

Continuarea

Liviu Florian Jianu: Concursuri și festivaluri de umor

În zilele de 26-29 septembrie 2014, concomitent cu “Întîlnirea epigramistilor”, editia a VI-a, prilejuită de aniversarea a 45 ani ai Cenaclului “Ridendo” de la Timişoara, va avea loc la Caransebeş Festivalul Naţional de Epigramă, editia a XII-a. Temele:1. “Slugă la doi stapîni”; 2. “Jumătatea ta”

Continuarea

Alina Gherman: Replici shakespeariene: Marcel Iureş, Valeria Seciu, Victor Rebengiuc, Ştefan Bănică Jr şi Mihai Constantin în „Hamlet” (regia: Liviu Ciulei) – luni, la TVR 2

Hamlet 9-p18trfqp81e3g192k1png11h110a6

Teatrul Naţional de Televiziune

 

Replici shakespeariene: Marcel Iureş, Valeria Seciu, Victor Rebengiuc, Ştefan Bănică Jr şi Mihai Constantin în „Hamlet” (regia: Liviu Ciulei) – luni, la TVR 2

 

„Piesa e laţ în care pot pe rege să-l înhaţ!”

(„Hamlet” în piesa omonimă a lui William Shakespeare)

 

În luna aprilie a acestui an, cu ocazia împlinirii a 450 de ani de la naşterea lui William Shakespeare (n. 23 aprilie 1564 – d. 23 aprilie 1616), Casa de Producţie TVR programa difuzarea unei montări a piesei „Hamlet” în viziunea directorului de scenă Tompa Gabor (premiera tv: 1988).

Continuarea

Alina Gherman: TVR 2 difuzează în acest final de săptămână un documentar dedicat Sfinţilor Martiri Brâncoveni

Candela 1

TVR 2 difuzează în acest final de săptămână un documentar

dedicat Sfinţilor Martiri Brâncoveni

TVR 2 difuzează în acest final de săptămână documentarul „Candela” („Martirii Brâncoveni”). Filmul este realizat de Vasile Alecu şi este difuzat în două părţi – sâmbătă, 26 iulie, de la ora 22.40 (partea I) şi duminică, 27 iulie, de la ora 18.30, la TVR 2 şi online pe TVRplus.ro.

Continuarea

Alina Gherman: Leopoldina Bălănuţă şi Octavian Cotescu în „Moartea unui comis voiajor” de Arthur Miller

Moartea unui comis voiajor 6
București, 20 iulie 2014


Teatrul Naţional de Televiziune

Leopoldina Bălănuţă şi Octavian Cotescu în „Moartea unui comis voiajor” de Arthur Miller, luni, la TVR 2 (spectacol din Arhiva de Aur TVR)

Continuarea

MILENA MUNTEANU – AMINTIRI DIN ŢARA SOARELUI RĂSARE (1)

Milena_munteanu_1405643316
Zborul spre Ţara Soarelui Răsare
Proverb japonez: „Viaţa tot aşa trece, ori că râzi, ori că plângi.”
Drumul spre Tokyo, făcut spre Apus, începe azi şi se termină a doua zi. Da, am plecat azi să ajungem mâine. Mai interesant e că între azi şi mâine nu avem noapte, căci noi mergem tot spre Apus cu soarele. Ziua de azi ni se prelungeşte aşadar cu încă vreo 12-13 ore, ajungând să aibă 36-37 de ore în total! Şi deşi era vorba că zburăm spre Vest, primele 2-3 ore le-am zburat spre Nord! De la Toronto am luat-o spre Golful James / Hudson Bay, cel mai mare intrând de apă de pe continentul Nord American, vizibil pe orice hartă. Nu mică mi-a fost mirarea să văd că mergem până spre Polul Nord, sau nu chiar, dar undeva aproape de cercul polar. Se şi vedea gheaţa de sus, discontinuă, întreruptă de ape, căci e sfârşitul verii, iar ea se topeşte pe zi ce trece…

Continuarea