Premiera TVR2, Luni 23 februarie „Acesti nebuni fatarnici” de Theodor Mazilu – regia Constantin Dicu

poze acesti nebuni 3

Premieră teatrală: „Acești nebuni fățarnici” de Theodor Mazilu

adaptarea TV și regia Constantin Dicu

Luni, 23 februarie, de la ora 19:30 la TVR2 și online, pe portalul video TVR+

 

 

Casa de Producție TVR continuă seria difuzărilor în premieră cu „Acești nebuni fățarnici”, în regia lui Constantin Dicu, o combinație sulfuroasă între doi boemi: dramaturgul Theodor Mazilu și poetul Emil Brumaru. Realizat de Casa de Producție, în platourile TVR, piesa îi are în distribuție pe Marian Râlea, Cerasela Iosifescu, Virginia Mirea, Mircea Rusu, cu prezența excepțională a lui Dan Condurache.

Continuarea

Adina Vața: Despre importanta alegerii unui model in viata

descărcare

Despre importanta alegerii unui model in viata

Un tanar, atunci cand isi formeaza viitorul, este influentat de tot ceea ce il inconjoara. In general, personalitatea si comportamentul unei personae este rezultatul influentei venite din partea mediului inconjurator, dar si a modelului ales.

Continuarea

Ion Ionescu – Bucovu: EMINESCU DUPĂ EMINESCU

eminescu
EMINESCU DUPĂ EMINESCU
 
Titlul acestui articol l-am dat inspirat dintr-un Colocviu oraganizat de Universitatea Sorbona din 1975 care a încercat să discute fenomenul Eminescu după moartea lui şi amploarea operei lui în posteritate. A. Dupont, preşedintele Universităţii, spunea despre Eminescu:  „Mai întâi drama prodigioasă a acestei vieţi prea scurte, culminând în rătăcire şi nebunie, şi care atestă un destin prometeic, al umanităţii contemporane chiar, în căutarea, de-a lungul culturilor şi sistemelor, să-şi găsească temeiuri de a exista. Furia chinuitoare a cunoaşterii, dorinţa de a da plenitudine şi sens vieţii, descoperite sau căutate, sfâşie inima lumii noastre.”

Continuarea

Sambata, la TVR2: Radu Jude despre Berlinală si Maia Morgenstern despre Oscaruri

Liana cu Maia

Mărturisiri inedite: Radu Jude despre Berlinală, Maia Morgenstern despre Oscaruri

La Arte, carte şi capricii” sâmbătă, 21 februarie, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD

 

Şi în ediţia din această săptămână a emisiunii la Arte, carte şi capricii”  Liana Stanciu şi echipa sa au pregătit cele mai interesante subiecte din activitatea culturală. Iar subiectul principal ţine de lumea fascinantă a celei de-a şaptea arte, filmul.

Continuarea

Mariana Rusen: Mărturisiri inedite: Radu Jude despre Berlinală, Maia Morgenstern despre Oscaruri

Liana cu Radu si Ada

Mărturisiri inedite: Radu Jude despre Berlinală, Maia Morgenstern despre Oscaruri

La Arte, carte şi capricii” sâmbătă, 21 februarie, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD

 

Şi în ediţia din această săptămână a emisiunii la Arte, carte şi capricii”  Liana Stanciu şi echipa sa au pregătit cele mai interesante subiecte din activitatea culturală. Iar subiectul principal ţine de lumea fascinantă a celei de-a şaptea arte, filmul.

Tema este dată nu numai de recentul suces românesc la Festivalul Internaţional de Film de la  Berlin, de Gala Premiilor Oscar din acest weekend, dar şi de împlinirea, în 2015, a 120 de ani de la prima proiecţie cinematografică publică, plătită, a unui film (evenimentul a avut loc în 28 decembrie 1895, la Paris, iar realizatori erau celebrii fraţi Lumière).

Continuarea

În atenţia tinerilor creatori Festivalul-Concurs naţional de creaţie literară „BOGDANIA”, Ediţia a IV-a, 2015

În atenţia tinerilor creatori Festivalul-Concurs naţional de creaţie literară „BOGDANIA”, Ediţia a IV-a, 2015 Invitaţie şi criterii de participare Organizator – Asociaţia Culturalumanitară ”BOGDANIA” cu sediul în Focşani, Str. Contemporanul nr. 28, cod 620065, judeţul Vrancea Scopuri: * stimularea interesului pentru literatura română contemporană şi a respectului pentru valorile moştenite. * dezvoltarea spiritului competitiv, al dorinţei de afirmare al tinerilor şi pentru ieşirea din anonimat al celor care creează şi care au talent deosebit. * promovarea în revistele de cultură şi în Antologii literare a câştigătorilor şi creaţiilor valoroase din fiecare secţiune literară.

Continuarea

Adriana Scăunașu: Drumul fragilor. Recenzie de carte

drumul fragilor

Iulian Popescu, membru titular al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, s-a născut la 24 august 1939 în judeţul Gorj. A absolvit liceul la Târgu-Jiu şi Facultatea de Mecanică la Cluj, debutând ca scriitor în 2003, cu Umor universitar…şi nu numai! şi ca memorialist, în 2006, cu Monografie romanţată & veselă a Facultăţii de Mecanică din Craiova. Unele dintre următoarele sale romane au subiecte istorice, prezentând momente de referinţă în istoria naţională.

Romanul  Drumul Fragilor, publicat in 2014 de către editura SITECH, are ca fundal viaţa din satele gorjene şi relaţiile dintre săteni, fiind un roman în care personajele ne prezintă, direct sau indirect, unele aspecte din viaţa satului, a mentalităţii ţăranului român.

Continuarea

Concurs literar ARIPI DE DOR – 2015*

Concurs literar ARIPI DE DOR – 2015

REDACȚIA revistei METAMORFOZE organizează ediția a X-a, 2015, a concursului literar ARIPI DE DOR. La concurs pot participa elevi și studenți, cu cel mult 10 poezii, tehnoredactate cu font ARIAL 12, în 3 exemplare. Tema de anul acesta pentru concurs este POEZIA CA MIRACOL, având ca MOTTO versul lui Nichita Stănescu

Continuarea