COMUNICAT DE PRESĂ. Dezbatere din seria TIMPUL 140: Ce înseamnă a gândi altfel?

ce insemna a gandi la fel

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Dezbatere din seria TIMPUL 140: Ce înseamnă a gândi altfel?

 

Joi, 30 iunie 2016, ora 18:00, în librăria Cărturești Palas Mall din Iași, Revista de cultură contemporană TIMPUL, în parteneriat cu Institutul Francez Iași și cu Centrul de Hermeneutică, Fenomenologie și Filosofie practică din cadrul UAIC Iași, vă invită să participați la dezbaterea de idei Ce înseamnă a gândi altfel? Invitatul special, prof.univ.dr. Ștefan Afloroaei, FSSP, UAIC, membru corespondent al Academiei Române, va dialoga cu redactorul-șef al revistei TIMPUL, conf.univ.dr. George Bondor.

Continuarea

NEA MĂRIN ȘI FASCISMUL, de Liviu Florian Jianu

images
NEA MĂRIN ȘI FASCISMUL
 
Mă fraților,
 
Nu vreau să vin lung la aterizare. Așa spunea o fătucă. Merișor. O pusese Victor Ion Popa să conducă o “Sfârlează cu fofează”.
Fusei la șomaj, mă fraților. Să-mi iau viza. Știi? Să-mi iau viza de tranzit. Prin viață. Pentru încă o lună. Când colo, acolo, doi bulibași. Discutau. Ce ne facem noi, că mai avem mult până la pensie, și n-avem, de lucru. N-avem cu ce ne plăti monumentele funerare. Iote, zâsăii. Iote comedie. Păi, o groapă în țărână, nu e bună? O cruce de lemn? O cămașă de pânză, pe tine? Se minunară, știi. Se minunară.

Continuarea

Daniela Gîfu: UN ULTIM OMAGIU PROF. DR. MIRCEA CHIOREAN. ȘI ÎNGERII SE ODIHNESC CÂTEODATĂ…

descărcare

Sunt oameni despre care nu poţi scrie la trecut. Sunt suflete ale căror prezenţă nu dispare niciodată. Sunt minţi ale căror idei trebuie continuate. Sunt inimi ale căror curăţenie te fac să te ruşinezi de propriile-ţi slăbiciuni.

Îl cunosc pe Prof. Dr. Mircea Chiorean de puţini ani, suficienţi însă ca să continui ce-am stabilit să facem împreună: proiectul Medicinei Preventive pentru o Românie mai sănătoasă.  Zâmbetul acela atât de cald în pragul cabinetului, când l-am întâlnit prima oară, m-a ajutat de multe ori să trec mai uşor peste momentele gri ale vieţii.

Continuarea