Mariana Rusen: Gala Premiilor Radio România Cultural – vineri, la TVR 2 si TVR HD

Gala-Premiilor-Radio-Romania-Cultural-2015-Foto-Alexandru-Dolea

Gala Premiilor Radio România Cultural – ediţia XV

 

Vineri, 27 martie, de la ora 20.10, la TVR 2 şi TVR HD

 

Respectând tradiţia, şi în acest an, TVR 2 transmite evenimentul organizat de Radio România Cultural care, la fiecare sfârşit de lună martie, celebrează valorile din diferite domenii.

Continuarea

PREMIERĂ „Cei ce nu uită” – un spectacol mărturie, la TVR2 și TVR HD Mâine, de la ora 20 :10

foto cei ce nu uita 2 24

PREMIERĂ

 

 „Cei ce nu uită”  – un spectacol mărturie, la TVR2 și TVR HD

Mâine, de la ora 20 :10

 

 

La 50 de ani de la numirea lui Nicolae Ceaușescu, în data de 22 martie 1965, ca prim-secretar al Partidului Comunist Român, Casa de producție TVR propune spre difuzare „Cei ce nu uită..”, un spectacol mărturie în regia lui Gavriil Pinte, la Teatrul „Regina Maria” Oradea.

 

Continuarea

Premiera Casa de productie TVR CEI CE NU UITA luni 23 martie 2015 – TVR 2


foto cei ce nu uita 2 26

București, 19 martie 2015

 

 

Casa de producție TVR susține campania UNITER Artiștii pentru artiști prin difuzarea în premieră a spectacolului Cei ce nu uită”, regia Gavriil Pinte, la TVR2 și TVR HD

Luni 23 martie, de la ora 20 :10

 

 

Televiziunea Română şi Casa de Producţie TVR sunt parteneri ai campaniei Artiştii pentru Artişti, susţinând acest demers prin difuzarea pe canalele TVR, în premieră, a  spectacolului Cei ce nu uită”, în regia lui Gavriil Pinte, producție a  Teatrului Regina Maria Oradea.

 

Continuarea

Mariana Rusen: 5 programe noi, din acest weekend, la TVR2

Dan Andrei Aldea Baniciu si Bertzi

Primăvara aduce o avalanşă de noutăţi

La TVR 2 – din acest weekend

 

Sâmbătă, 21 martie, intră în emisie primele programe noi pe care le puteţi urmări, din acest sezon, la TVR 2. Este vorba de o întâlnire săptămânală a Danielei Zeca Buzura cu personalităţi marcante la Mic dejun cu un campion, de un ciclu de 12 documentare, producţie TVR, despre România în anii celui De-Al Doilea Război Mondial, precum şi de două emisiuni îndrăgite care revin într-un nou format. După o pauză de mai mulţi ani, iubitorii micilor prieteni necuvântători pot viziona din nou la TVR 2 emisiunea Arca lui Noe,  în timp ce iubitorii muzicii bune au o surpriză extraordinară din partea lui Ducu Bertzi. El îl aduce în prima ediţie a noului sezon Omul cu chitara pe Dan Andrei Aldea – care, pentru prima dată după 40 de ani, revine în studiourile TVR. Tot sâmbătă, emisiunea Popasuri folclorice  aduce o ediţie specială dedicată marelui violonist şi dirijor Petrică Pană la împlinirea a 50 de ani de la debutul său în Televiziunea Română.

Continuarea

Bogdan Mihai Dascălu – Romițan: Titu Maiorescu și descoperirea Europei. Europa văzută de un deschizător de drumuri în cultură. Recenzie, de Dan Ionescu

coperta_T.M_desc. Eu

Europa văzută de un deschizător de drumuri în cultură*

de Dan Ionescu

*Recenzie apărută în revista „Scrisul Românesc”, Nr. 3 / 2015, pp. 16, 17

Titu Maiorescu și descoperirea Europei de Bogdan Mihai Dascălu – Romițan este o lucrare postdoctorală, apărută la Editura Muzeului Național al Literaturii Române, în 2013, conducător științific fiind academicianul Eugen Simion.

Titlul este potrivit. Datorită activității Junimii, literatura română s-a alipit, ca valoare și paletă problematică, Apusului. Tinerii burghezi, care au studiat în străinătate, la Viena, Berlin și Paris, au revenit în țară și au stabilit un program de prelegeri populare, cu norme și teme revigorante pentru societate, pe care l-au îndeplinit ani la rând, în beneficiul orașului și al societății românești în general.

Continuarea

IN CURAND, PREMIERA TEATRALA LA TVR 2 si TVR HD – „CEI CE NU UITA”, un spectacol de Gavriil Pinte

foto cei ce nu uita 2 14

ÎN CURÂND : PREMIERĂ LA TVR2 și TVR HD

 

 

Spectacolul Cei ce nu uită – premiat la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea

 

 

La TVR 2 și TVR HD este programat, în curând, spectacolul care a primit Premiul Special al Juriului la Festivalul de Teatru Scurt Oradea (FITO 2013). Este vorba de Cei ce nu uită, în regia lui Gavriil Pinte, care surprinde un episod dramatic din istoria recentă a României.

Continuarea

Teatru TV „UNCHIUL VANEA” , luni 16 martie, ora 20:10 TVR 2

DSC_7161

TVR 2 continuă aniversarea cehoviană cu „Unchiul Vanea”, în regia lui Yuri Kordonski

luni, 16 martie, de la ora 20:10, la TVR 2

 

 

Se împlinesc 155 de ani de la nașterea dramaturgului rus Anton Pavlovici Cehov și Casa de producție TVR propune spre difuzare una dintre cele mai reușite montări ale piesei sale „Unchiul Vanea”, în regia lui Yuri Kordonski.

Continuarea

Mariana Rusen: Grigore Lese revine la TVR 2 – cu un nou sezon al emisiunii „Drumul lui Lese”

Grigore Lese 1

Grigore Leşe revine la TVR cu un nou sezon al emisiunii sale

 

Din 15 martie, Drumul lui Leşe” – la TVR 2, TVR HD şi online la TVR+

 

În această duminică, de la ora 18.30, Grigore Leşe revine la TVR 2 şi TVR HD şi vă invită să porniţi, din nou, pe „Drumul lui Leşe”. Ca şi până acum, este vorba de o inedită călătorie de descoperire a acelor locuri unde tradiţia înseamnă continuitate, identitate, neam, a locurilor unde lumea mai trăieşte dimensiunea magică a vieţii.

Continuarea