Roxana Petraru: Cele mai bine vândute titluri la cea de-a X-a ediție a Salonului Internaţional de Carte Bookfest

pagina bookfest

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Topul ADENIUM: cele mai bine vândute titluri la cea de-a X-a ediție a Salonului Internaţional de Carte Bookfest

 

ADENIUM a participat la Salonul Internațional de Carte Bookfest, care s-a desfășurat în perioada 20-24 mai 2015, cu o ofertă editorială bogată și diversificată, precum și cu evenimente de excepție.

 

Continuarea

UNITER 25 premiu TeatruTV VINOVATUL

ozana oancea, ionel mihailescu 3-VINOVATUL

„Vinovatul”, după Ion Băieșu – Premiul UNITER pentru Teatru TV 2014

 

Luni 25 mai, juriul celei de-a 25 ediții a premiilor UNITER a decis ca din cele trei piese nominalizate anul acesta: „Roman teatral (Însemnările unui nebun)”, după Mihail Bulgakov, dramatizare, adaptare şi regie: Vitalie Lupaşcu; „Vinovatul”, după Ion Băieşu, scenariul şi regia: Ion Gostin și„Zi că-ţi place!”, după Valentin Nicolau, adaptare şi regie: Cornel Mihalache distincția pentru Teatru TV să îi revină teleplay-ului „Vinovatul”, producție a SRTV.

  Continuarea

Mariana Rusen: Despre Parsifal, Directorul Executiv si alte premiere-cu Liana Stanciu-sambata, de la 19.00, la TVR 2

Liana Stanciu si Claudiu Istodor

Invitaţie la călătoria săptămânală prin lumea fascinantă a culturii – cu Liana Stanciu

La „Arte, carte şi capricii”- sâmbătă, 30 mai, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD

 

Chiar dacă Salonul Internaţional de carte Bookfest şi-a închis porţile, ecourile celui mai important eveniment cultural al sezonului încă nu s-au stins. Evenimentul a fost reflectat pe larg la TVR 2 unde emisiunea Arte, carte şi capricii a realizat un adevărat maraton editorial – cu cinci transmisiuni directe şi o ediţie specială. Aşadar, în această ediţie sunt prezente câteva dintre cele mai interesante subiecte filmate la Bookfest, plus alte informaţii din lumea fascinantă a culturii.

Continuarea

Roxana Petraru: Nr. 194 al revistei TIMPUL

mai 2015

A sosit TIMPUL!

Vă recomandăm noul număr al revistei de cultură contemporană TIMPUL, nr. 194,

din mai 2015.

Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție numărul lunii mai 2015. Nr. 194 al revistei va fi disponibil în toată țara prin rețeaua de distribuție de presă Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași), rețeaua de distribuție Monitorul de Botoșani și în format digital pe elefant.ro. Online, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente.

Continuarea

Angela Dobran: Povețe cu multe fețe (Lirică). Lansare de carte

povete final

COMUNICAT DE PRESĂ

LANSARE DE CARTE

 

 

Adenium lansează marți, 26 mai 2015, începând cu ora 17, la Biblioteca Centrală Universitară, sala „B.P. Hasdeu”, volumul de poezii „Povețe cu multe fețe”, autor Angela Dobran, ilustrații de Anda Cofaru. Vor participa: Angela Dobran, George Bondor, Gabriel Cheșcu.

Evenimentul se va bucura de prezența extraordinară a maestrului Gheorghe Zamfir.

Continuarea

Je suis Charlie? ADENIUM: EVENIMENT EDITORIAL DE EXCEPȚIE PE PIAȚA DE CARTE EUROPEANĂ

je suis charlie_BT_C1

Comunicat de presă

EVENIMENT EDITORIAL DE EXCEPȚIE PE PIAȚA DE CARTE EUROPEANĂ

 

La Editura Adenium din Iași, România, a apărut recent volumul Je suis Charlie? Regândirea libertăţii în Europa multiculturală (coordonator Sorin Bocancea), singura carte care tratează implicațiile cazului Charlie Hebdo dintr-o perspectivă complexă și actuală.

Continuarea

Aniversare Radu Penciulescu VICARUL la TVR2, luni 25 mai, ora 19:10

Vicarul 2_Ion Caramitru

La mulți ani, Radu Penciulescu ! printr-un spectacol care a stârnit controverse – „Vicarul”, de Rolf Hochhuth, luni, 25 mai, ora 19 :10, la TVR2

 

 

Casa de producție TVR propune spre difuzare, la TVR2, cu ocazia sărbătoririi regizorului Radu Penciulescu, care împlinește 85 de ani pe 25 mai, o piesă, la acea vreme inedită în România, „Vicarul” de Rolf Hochhuth, pusă în scenă la Teatrul Bulandra,  cu Ion Caramitru, Victor Rebengiuc, Fory Etterle, George Oancea.

Continuarea

Valentin Hossu-Longin: Mantaua Iancului. Cronică semnată de Dan Ionescu

iancu

Istoria ca o manta de vreme rea*

de Dan Ionescu

*Cronică publicată în „Scrisul Românesc”, Nr. 6 / 2015

Apărută la Editura Betta din București, în 2014, cartea Mantaua Iancului, de Valentin Hossu-Longin, se bucură de prezentarea scriitorilor D. R. Popescu și Emil Lungeanu. D. R. Popescu se referă la contrastul, adiacent personalității autorului, dintre pasiunile pentru sport și istorie: „Pe stadionul construit de Iuliu Hațieganu, lângă Someș, l-am văzut pentru prima oară și pe Valentin Hossu-Longin așezând balonul oval în raionul adversarilor turbați – veniți din București să-i învingă fără milă pe studenții clujeni! Nu mi-am închipuit atunci
că studentul de la facultatea de Filologie (nu întâmplător folosesc aici literele cele mari) este – sau va fi un împătimit de istorie și că va proslăvi Sfinții Neamului”. În prefața Sf. Giulgiu al moților, mantaua lui Avram Iancu, Emil Lungeanu conchide: „Recunoașterea adusă meritelor acestui nou demers editorial al lui Valentin Hossu-Longin prin recentul Premiu al Fundației Magazin Istoric nu mă surprinde câtuși de puțin.

Continuarea

Mariana RUSEN: „GÂNDIREA ARESTATĂ” – ep.3 al campaniei „Dreptul la memorie”- vineri, TVR2, de la ora 19.00

banner dreptul la memorie

GÂNDIREA ARESTATĂ” – cel de-al treilea episod al campaniei

Dreptul la memorie. Argumente pentru un Muzeu al Comunismului la Bucureşti

 

 

Vineri, 22 mai, de la ora 19.00, pe TVR 2 (şi în simulcast pe TVR HD), campania Dreptul la memorie. Argumente pentru un Muzeu al Comunismului la Bucureşti continuă cu difuzarea unui nou episod cu titlul: Gândirea arestată

Continuarea