Alina Gherman: SPECTACOL-EVENIMENT LA TVR – UNCHIUL VANEA de A. P. Cehov – regia Yuri Kordonsk


Unchiul Vanea 1SPECTACOL-EVENIMENT LA TVR

 

„Unchiul Vanea” de A. P. Cehov, în regia lui Yuri Kordonsky,

luni, 27 octombrie, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro

În distribuţie: Victor Rebengiuc, Ana Ioana Macaria, Mariana Mihuţ, Coca Bloos, Horaţiu Mălăele,Andreea Bibiri, Cornel Scripcaru, Ionel Mihăilescu, Demeter András

*

„- Dacă ai putea să-ţi vezi faţa şi mişcările. Ce lene ţi-e să trăieşti! Doamne, ce lene! [...]

- Cred, Ivan Petrovici, că noi suntem atât de buni prieteni, fiindcă amândoi suntem aşa de plictisiţi şi de plicticoşi…

(dialog între Elena Andreevna şi Ivan Petrovici în „Unchiul Vanea” de A. P. Cehov)

*

Continuarea

Mariana Rusen: Horitorii, ceteraşii şi dănţăuşii din Bistriţa Năsăud vin la Lese- duminica de la 18.30

Lese ed3-1

Grigore Leşe ajunge la horitorii, ceteraşii şi dănţăuşii din Bistriţa Năsăud

 

În 26 octombrie, la Drumul lui Leşe” – la TVR 2, TVR HD şi online la TVR+

 

În această duminică, de la ora 18.30, TVR 2 şi TVR HD vă  invită să porniţi din nou pe „Drumul lui Leşe” în inedita călătorie iniţiatică de descoperire a acelor locuri unde tradiţia înseamnă continuitate, identitate, neam.

Continuarea

Mariana Rusen: Liana Stanciu aduce informatii de ultima ora la TVR 2 la “Arte, carte si capricii”

Liana Stanciu Arte Carte si Capricii promo (1)

Teatru, “iubire de supermarket” şi miniaturi la „Arte, carte şi capricii”

 

În această sâmbătă, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD

 

Sâmbătă, 25 octombrie 2014, de la ora 19.00, emisiunea “Arte, carte şi capricii” vă va purta în culisele teatrului şi pe urmele artei care s-a decis să apară în vitrinele spaţiilor comerciale. Veţi vedea cât de artistic poate fi un tatuaj şi vă va emoţiona la amintirea unui minunat muzician român. Veţi afla ce este “iubirea de supermarket” şi veţi plonja în universul magic al celor mai mici şi mai delicate desene şi picturi.

Continuarea

Alina Gherman: SPECTACOL-EVENIMENT LA TVR – UNCHIUL VANEA de A. P. Cehov – regia Yuri Kordons

Unchiul Vanea 5

SPECTACOL-EVENIMENT LA TVR

 

„Unchiul Vanea” de A. P. Cehov, în regia lui Yuri Kordonsky,

luni, 27 octombrie, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro

În distribuţie: Victor Rebengiuc, Ana Ioana Macaria, Mariana Mihuţ, Coca Bloos, Horaţiu Mălăele,Andreea Bibiri, Cornel Scripcaru, Ionel Mihăilescu, Demeter András

*

„- Dacă ai putea să-ţi vezi faţa şi mişcările. Ce lene ţi-e să trăieşti! Doamne, ce lene! [...]

- Cred, Ivan Petrovici, că noi suntem atât de buni prieteni, fiindcă amândoi suntem aşa de plictisiţi şi de plicticoşi…

(dialog între Elena Andreevna şi Ivan Petrovici în „Unchiul Vanea” de A. P. Cehov)

*

Casa de Producţie a Televiziunii Române vă invită să urmăriţi un spectacol-eveniment: „Unchiul Vanea” de A. P. Cehov, în regia artistică a maestrului Yuri Kordonsky, un spectacol realizat în coproducţie cu Teatrul L.S. Bulandra.

Continuarea

Alina Gherman: În această seară, la TVR 2 si TVR HD – filmul CANALUL de Kincses Elemer – regia Cornel Mihalache

Cornel Mihalache

Vă amintim că în această seară, de la ora 20.10, va fi difuzat în premieră la TVR 2 şi TVR HD filmul CANALUL după piesa omonimă a lui Kincses Elemer (regia Cornel Mihalache). Filmul poate fi urmărit şi online, de la aceeaşi oră, pewww.TVRplus.ro.

Continuarea

Aldous Huxley: Minunata lume nouă. Recenzie de Mirela Teodorescu

descărcare

Aldous Leonard Huxley (n. 26 iulie 1894 ; d. 22 noiembrie 1963) a fost un scriitor britanic     care a emigrat în Statele Unite. Este cunoscut pentru romanele,  eseurile, povestirile, literatura de călătorie, scenariile sale de film. Huxley a fost la începutul vieții un umanist, la finalul ei a devenit interesat de subiecte spiritualiste, cum ar fi parapsihologia și filozofia mistică.

A scris câteva capodopere ale literaturii engleze, utopia Brave New World (Minunata lume nouă) și un roman eseu despre pacifism, Eyeless in Gaza (Orb în Gaza). Huxley a fost puternic influențat de F. Matthias Alexander, pe care l-a inclus ca personaj în romanul Orb în Gaza.

Continuarea

Mariana Rusen: Negustorii de ocazii- vin, de maine, la TVR2

Monica Colceriu

Din 18 octombrie, Monica Colceriu aduce „Negustorii de ocazii” la TVR 2

 

În fiecare sâmbătă, de la 13.00, la TVR 2 şi TVR+, emisiunea vă aduce  cele mai bune informaţii despre piaţa produselor la mâna a doua

 

Să cumpăr un telefon nou sau să aleg unul second hand? Cele mai bune preţuri la maşini le obţin în showroom-uri sau pe site-urile specializate ori în târgurile auto? Care sunt diferenţele între o pendulă autentică şi un fals?

Răspunsurile la aceste întrebări le aflaţi din această toamnă la TVR 2 de la Monica Colceriu şi echipa sa. În fiecare sâmbătă ea va fi ghidul nostru la Negustorii de ocazii – programul care vă aduce informaţii utile și analize despre piaţa produselor la mâna a doua. Ea caută cele mai bune chilipiruri la târgurile auto, de vechituri, prin magazine cu produse second hand sau talciocurile deschise în mijlocul străzii. Iar vocile din stradă sunt completate cu opiniile specialiştilor. La Negustorii de ocazii se fac teste comparative, se scot în evidență caracteristicile definitorii, dar și eventualele vulnerabilități.

Continuarea

Mariana Rusen: Leşe îi aduce pe ultimii lăutari adevăraţi din Gorj – duminica la TVR2

Grigore Lese ed2-2

Grigore Leşe îi aduce la TVR pe ultimii lăutari adevăraţi din Gorj

 

În 19 octombrie, la Drumul lui Leşe” – la TVR 2, TVR HD şi online la TVR+

 

În această duminică, de la ora 18.30, TVR 2 şi TVR HD vă  invită să porniţi din nou pe „Drumul lui Leşe” în inedita călătorie iniţiatică în care călăuză şi mentor este Grigore Leşe.

 

Iar tema acestei ediţii se axează pe ultimii lăutari adevăraţi care au mai rămas – pentru că, aşa cum declară Leşe:“Prin felul lor de a cânta, lăutarii autentici dezleagă inimi, vindecă, aduc lumina. Iar horele, sârbele, baladele, cântecele epice, doinele, cele de petrecere, de jale, de amor, bătrâneşti, spirituale  – toate cântecele lor au avut întotdeauna ceva de spus. Doar că azi, puţini lăutari mai cântă din suflet, pentru că nu le mai cântă sufletul…”

Continuarea

Alina Gherman: Premieră tv: teleplay-ul „Canalul”, după piesa omonimă a lui Kincses Elemer, luni,

Canalul 2

Premieră tv: teleplay-ul „Canalul”, după piesa omonimă a lui Kincses Elemer (regia: Cornel Mihalache), luni, 20 octombrie, la TVR 2 şi TVR HD

 

Domnilor, e o mare uşurare să ştii că nu eşti Dumnezeu…” („Canalul” de Kincses Elemer)

Casa de Producţie a Televiziunii Române vă invită să urmăriţi luni, 20 octombrie, de la ora 20.10, în premieră la TVR 2 şi TVR HD, filmul „Canalul”, după piesa omonimă a lui Kincses Elemér, în regia lui Cornel Mihalache.

Textul lui Kincses Elemer a fost desemnat drept „Cea mai bună piesă românească a anului 2001” în cadrul ediţiei a X-a a Galei Premiilor UNITER.

Continuarea

Mariana Rusen: Liana Stanciu vorbește cu Sorin Oprescu, Vaya con Dios, BZN …

liana stanciu cu oprescu1

Sorin Oprescu, Vaya con Dios, BZN şi multe alte surprize la „Arte, carte şi capricii”

 

În această sâmbătă, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD

 

Cea de-a doua ediţie a emisiunii culturale Arte, carte şi capricii”, ce o are ca gazdă pe Liana Stanciu, vine în această săptămână cu noi subiecte de mare interes.

 

Astfel, Vaya con Dios ne oferă un interviu în exclusivitate despre cariera impresionantă, iar trupa BZN este prezentă în emisiune cuvideoclipul filmat în Romania al piesei lui Dan Spătaru ”Drumurile noastre” – într-o nouă interpretare.

Continuarea