COMUNICAT DE PRESĂ

je-suis_postare

COMUNICAT DE PRESĂ

Tu ce știi despre lumea în care trăiești?

În perioada 26 septembrie-3 octombrie, Adenium oferă o reducere de 40% pentru orice volum Je suis Charlie? Regândirea libertăţii în Europa multiculturală (coordonator Sorin Bocancea), comandat de pe site-ul editurii.

Atentatul asupra redacției publicației franceze Charlie Hebdo a generat interogații, problematizări și dispute ce s‑au dus pe mai multe niveluri. O parte dintre cei care au reacționat față de acest eveniment l‑au plasat în aria libertății de exprimare, părerile fiind împărțite: majoritatea a arătat că a fost un atac nepermis la adresa acestui drept fundamental; alții au arătat cu degetul spre exagerările jurnaliștilor, care ar fi condus la un asemenea act terorist; o a treia categorie a încercat să țină un echilibru între cele două orientări, problematizând limitele libertății de exprimare și ale toleranței. O altă parte a căutat cauzele atentatului dincolo de aria libertății de exprimare, în domeniul compoziției etnice și religioase a populației europene, arătând că realitatea a luat‑o înaintea capacității autorităților de a gestiona diversitatea în scopul realizării principiilor ce guvernează spațiul Europei Occidentale; s‑a adus în discuție și nocivitatea ducerii la extrem de către autorități și diferite grupuri de presiune a ideologiei corectitudinii politice. O altă categorie înscrie astfel de acțiuni în cunoscutul model explicativ al conflictului dintre civilizații.

Continuă să citești

Eseu argumentativ: Despre copilărie*, de Dan Ionescu

images

Despre copilărie*

(Din volumul în curs de apariție, Virtualități ale compromisului)

„Copilăria este inima tuturor vârstelor.“ (Lucian Blaga)

 

Aceste cuvinte îmi aduc aminte de o maximă a lui Constantin Brâncuși, potrivit căreia fără amintirea copilăriei nu ne-am simți niciodată cu adevărat tineri.

Visurile din copilărie și felul dinamic de a fi atunci devin repere de refacere spirituală în momente mai grele în viață pentru că inocența vârstei ascunde piedica.

Continuă să citești

Deschiderea Festivalului RadiRo, în direct la TVR

ansamblul-shenzhen-sym

Televiziunea Română transmite concertul de deschidere a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo

Vineri, 23 septembrie, de la ora 19.10, în direct la TVR 2, TVR HD şi TVR+

Concertul susţinut de celebra Shenzhen Symphony Orchestra marchează, vineri, debutul celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio şi va fi transmis în direct de TVR de la ora 19.10 la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

Continuă să citești

Tenis Open Sibiu – în direct la TVR vineri, sâmbătă și duminică

sibiu-open

Turneul de Tenis Open Sibiu – în direct la TVR

Vineri, sâmbătă şi duminică –  la TVR 2 şi TVR HD

 

Televiziunea Română transmite în direct fazele finale ale turneului challenger Sibiu Open, dotat cu premii totale de 42.500 euro.

Transmisiunile de la Tenis Club Palmira din Sibiu sunt programate astfel:

Continuă să citești