Ion R. Popa: Dialog între generații. Proză scurtă

Dialog între generații

         Echipa managerială a Liceului Teoretic „Henri Coandă” din Craiova a inițiat o acțiune de o deosebită importanță în viața școlii, a profesorilor și învățătorilor acesteia, a întregului personal care își desfășoară activitatea în această prestigioasă unitate de învățământ: un dialog între generațiile de ieri și de astăzi de educatori, modelatori de personalități și făuritori de caractere din acest liceu.

         Dialogul se dorește a avea loc în fiecare an, cu același prilej, al Zilei Internaționale a Educației. „E o împrejurare fericită cea care ne reunește astăzi, căci nu e puțin lucru și nicidecum neînsemnat ca generațiile să-și dea mâna peste timp și să se bucure împreună” la un bilanț  fructuos, a specificat directoarea liceului, profesoara Mihaela Brumar.

         În continuare, părintele-profesor și autor al mai multor cărți, P.C. Ioan Ioanicescu, în cuvinte pline de înțelepciune și de har duhovnicesc, s-a referit la raporturile interumane, la continuitatea și vâltorile vieții, la succesiunea generațiilor și aportul fiecăreia la progresul social.

         Un moment emoționant l-a constituit omagierea celor cinci cadre didactice pensionate în cursul acestui an: Gheorghe Tănase, Minodora Ioana, Ionel Ciucă, Polina Zamfir și Cornelia Popescu; acestora le-au fost înmânate o plachetă și frumoase coșulețe cu flori, în aplauzele asistenței.

         Cuvinte emoționante în plen au rostit atât …seniorii cât și … juniorii, dar discuțiile s-au „încins” la o ceașcă de cafea și un pahar de suc, alături de preparatele casei.  Au fost depănate amintiri despre munca la catedră, despre diverși elevi, despre familii, despre progresele școlii …

         La despărțire am văzut din nou lacrimi, dar însoțite de promisiunea și speranța unei noi întâlniri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.