În vacanță, Dănilă Prepeleac își deapănă povestea animată la

Danila FOTO  05

 

În vacanță, Dănilă Prepeleac își deapănă povestea animată la TVR

De luni până vineri, în fiecare seară o bucățică, la TVR 2 și TVR HD

Iar sâmbătă și duminică, povestea toată, cap-coadă.

Casa de producție TVR și Adenium Film îi invită pe copiii de toate vârstele să cunoască aventurile lui „Dănilă Prepeleac”. Din 8 februarie la TVR2 și TVR HD. Povestitor este tânărul actor Andrei Ciopec, câștigător al Galei Hop în 2014, iar ilustrația este semnată Vali Petridean.

După cum ne spune Ion Creangă, Dănilă pleacă la târg să-și vândă boii. Mai multe schimburi păguboase și se întoarce acasă cu… o pungă goală. Frate-său, om gospodar și cu stare, îi dă boii lui ca sirecanul să aducă lemne de la pădure pentru familia sa numeroasă, dar Dănilă îi prăpădește și pe aceștia. Lui Prepeleac nu îi mai rămâne decât să se călugărească, dar, iată că dracii de sub pământ hotărăsc să îl împiedice, căci locul ales, le aparține. Cine va câștiga, oare, întrecerea cu Michiduță?

O nouă producție dedicată copiilor, dar nu numai, „Dănilă Prepeleac”, combină animația realizată de Tudor Om, după ilustrațiile lui Vali Petridean, cu vorbele povestitorului Andrei Ciopec, într-un miniserial difuzat zilnic la TVR 2 și TVR HD.

Vali Petridean, a ilustrat cărțile lui „Iv cel naiv”, a fost publicat de două ori în catalogul Lürzer și are o istorie de 13 ani în publicitate. Inspirația pentru personajele poveștii a găsit-o în cuvintele cărții, dar și acasă, unde îl așteaptă la povești ai săi trei copii. Ilustrațiile care stau la baza acestei mini-serii au apărut în cartea publicată anul trecut de editura Vellant: „Dănilă Prepeleac”.

Difuzare:

„Dănilă Prepeleac”, episoadele 1-5, de luni 8 februarie până vineri 12 februarie, 9:20 și 13:10 (TVR 2); 17:50 (TVRHD)

„Dănilă Prepeleac”, întreaga poveste, sâmbătă 13 februarie, ora 9:00 (TVR2); duminică 14 februarie, ora 13:30 (TVR HD).

DĂNILĂ PREPELEAC

de Ion Creangă

Adaptarea TV și Regia: Ada-Maria Ichim

Cu: Andrei Ciopec

Ilustrații:  Vali Petridean; animația:  Tudor Om; muzica  Liviu Elekes; scenografia:  Bogdan Brolla; director de imagine: Vlad Tănase; producători: Diana Dumitru (TVR) și Cristina Badea(Adenium Film); producător coordonator: Demeter András István

O co-producție Casa de Producție TVR și Adenium Film

„Dănilă Prepeleac” continuă seria propunerilor de teatru de televiziune adresate copiilor.

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2. Producător coordonator: DEMETER András István

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.