Eveniment lansare carte în cadrul Târgului Gaudeamus. Mihai Firică : România Puzzle. Ilustrate din rezervația de cleptozauri. Cronică, de Mirela Teodorescu

descărcare

Târgul de carte Gaudeamus, găzduit de Teatrul „Marin Sorescu”, este generos în lansare de carte „bună”. Astfel, joi, 25 februarie 2016, am avut prilejul să primim de la rafinatul jurnalist, Mihai Firică, o carte specială, o colecție de articole publicate în presă  în ultimii cinci ani.

Cartea reprezintă idei, frământări, teme, incertitudini, nemulțumiri de pe scena politicii românești, o agora încrâncenată de interese nu tocmai conforme cu idealurile și așteptările autorului. Ce se întâmplă cu noi, cu locurile unde trăim, care dintre noi e cel mai potrivit să preia frâiele și să conducă țara spre normalitate.

Nicolae Marinescu afirma în introducere: „România puzzle. Ilustrate din rezervația de cleptozauri este o carte incitantă, care se citește cu plăcere și interes de la un capăt la altul, provocând cu certitudine reacții”.

În acest context, suntem puși în fața unor adevăruri pe care trebuie să ni le asumăm, să căutăm soluții, altfel vom afirma precum Baudelaire în sonetul Nostalgie:

„Atâtea juvaeruri sunt/ Uitate-n beznă şi-n pământ,/ Dormind pe veci necercetate;/ Atâtea flori dau în zadar/ Parfumul lor subtil şi rar/ În taină şi-n singurătate”, deoarece încă mai sunt resurse, încă mai sunt soluții pe care trebuie sa le căutam, să le descoperim, unele sunt sugerate de autor în această carte.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.