Eul, de Liviu-Florian Jianu. Articol de opinie

descărcare
Giordano Bruno a riscat să afirme Lumii o descoperire despre Pământ și a fost ars pe rug.
Paulescu a riscat să nu rămână în Franța,  a revenit în România și i-au fost furate descoperirile, odată cu viața.
Ioana D’Arc a riscat să-și apere țara, în fața invaziei și stăpânirii străinilor și a fost arsă pe rug.
Da Vinci a riscat să descopere atâtea, încât, dându-și seama ce a făcut

și ce vor face
cei din familiile Borgia, care îi vor urma, a vrut să își ascundă  invențiile, pentru a îmblânzi Infernul lui Dante. Era prea târziu. Fusese deja însoțit. De Cerberi. Din chiar umbra sa.
 
Alții, au riscat: să subjuge țări și popoare, să le facă una cu pământul, să le jefuiască de tot ce e  prețios, viu, sau mort, să le țină sub sanda, talpă, cizmă, întunericul lor, pe  care l-au adulat, ca pe lumină –  să le ceară tot ce nu pot, să le umple gurile cu țărână, să aibă sclavi – indifferent de etichetă, chiar și de oameni liberi, din care să valorifice maxim – în interesul lor, tot – și să le dea ei, cu trupul și cugetul – în ghips – al sclavilor, prin conducătorii lor de cvadrigă, ură, lăcomie, dezmăț, babilonie, josnicie, ticăloșie, crimă, la nivelul cel mai înalt, prostie, sinucidere, pruncuciderea a 20 de milioane, fuga în pustie,  și înalta tehnologie de încătușat.
 
 
Și acum, în termini atât de savanți,. În tehnologii atât de antiumane… Eului I s efface morală: Tu ești de vină. Cel care ești în toți. Tu , care ar trebui să nici nu exiști. Ai mai fost ucis, odată. Ce cauți pe lumea acesta, cadavrule? Din debaraua tuturor cuceririlor noastre?
Noi,. Adversarii tăi – îți vom substitui Eul. Cu Eurile noastre. Pe o lume de legume. Noi vom fi creatorii – și tu – nici măcar un nume. Noi vom apărea pretutindeni – spre nicăieri – și tu – vei fi neant, în singurătate-ți, un poet, poate cel mai periculos, Eu, care nici nu a  existat.
Blestemat să fii, Eule!
 
Și ei, cuceritorii, nici nu au știut vreodată, nici ce au scris, nici ce au citit, și nici ce au făcut.
 
“Eu sunt Eu. Începutul și Sfârșitul. Răsăritul și Apusul. Alfa și Omega”
 
   13 februarie 2016

O părere la “Eul, de Liviu-Florian Jianu. Articol de opinie

  1. Totuşi e bine că au riscat. Din moment ce au descoperit ceva, munca lor merita să fie încununată de succes şi recunoscută. Ce era să facă? Poate că cel de sus a fost în spatele lor şi i-a îndemnat să ”dea pe post” rezultatul muncii lor. Şi cele enumerate sunt numai câteva exemple. Eu mă gândesc că omul de geniu e mesagerul divin al celui de sus care ne urmăreşte fiecare pas şi când vede că ne abatem de la calea cea dreaptă ne trimite pe cineva să ne scoată din mocirla cotidiană.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.