Despre Ryna, Miracolul din Tekir, Virginia Zeani- vineri, la TVR2 de la ora 21.00

Liana Stanciu Ruxandra si Dorotheea

Lansări din film şi muzică, proiecte culturale şi un documentar – premieră mondială

La „Arte, carte şi capricii”, cu Liana Stanciu – vineri, la TVR 2 şi TVR HD

 

Vineri, 11 martie, de la ora 21.00, la Arte, carte şi capricii, primăvara se face simţită prin magia florilor, a culorilor, a frumosului. Este o ediţie cu subiecte din film, teatru liric, din lumea parfumurilor dar şi a cărţilor, a fotografiilor excepţionale şi a folclorului românesc transpus pe ritmuri de jazz…

În urmă cu 10 ani, actriţa Dorotheea Petre debuta în RYNA, primul lung metraj al regizorului Ruxandra Zenide. De curând, cele două s-au reîntâlnit pentru filmul MIRACOLUL DIN TEKIR, o coproducţie Elveţia-România, lansat de curând pe marile ecrane. Prezentat în premieră internațională la Zurich Film Festival, MIRACOLUL DIN TEKIR a fost foarte apreciat, fiind distins cu trofeul Best Swiss Film Award. Despre toate acestea, Liana Stanciu stă de vorbă în studioul Arte, carte şi capricii chiar cu cele două doamne: Dorotheea Petre şi Ruxandra Zenide.

 

În curând, telespectatorii TVR vor putea viziona un documentar unic, dedicat sopranei VIRGINIA ZEANI, unul dintre cele mai luminoase nume ale teatrului liric din secolul XX. Accesul în locuinţa sopranei din West Palm Beach, Florida şi, mai ales, în viaţa sa profesională, dar şi personală, reprezintă experiente fără precedent în portofoliul televiziunilor din Romania, dar şi din întreaga lume. Filmat la sfârşitul lui noiembrie 2015, la o lună dupa aniversarea a 90 de ani, documentarul realizat de Marius Constantinescu se intitulează VIRGINIA ZEANI. LEGENDE CU O LEGENDĂ şi reprezintă un veritabil exerciţiu de onestitate şi de iubire.

 

Un alt subiect, tot din lumea filmului, este despre singurul eveniment din România dedicat filmului de avangardă: Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti –ce va avea loc în perioada 14 – 20 martie. În plus, acesta este unicul festival românesc prezidat onorific de către unul dintre cei mai importanţi regizori contemporani: Peter Greenaway.

 

Ediţia din 11 martie a pregătit multe alte subiecte – despre fotografi români implicaţi în proiecte de succes, despre trupa Ethnotic Project care a lansat un album cu piese din folclorul românesc, transpuse în sonorităţi şi ritmuri de jazz, despre misterul unui spectacol de pantomimă şi dans, ca un miracol al Universului – pe care le puteţi urmări, pe îndelete, la Arte, carte şi capricii.

 

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.