„Anul Regal: jurnalul Jubileului de 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României” va fi disponibil la standurile special amenajate la Castelul Regal Peleș

postare fb 10 mai

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Cu ocazia zilei de 10 Mai, cel mai nou titlu al editurii Adenium, „Anul Regal: jurnalul Jubileului de 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României”, prefațat de ASR Principele Radu al României și coordonat de profesorii Daniel Șandru și Alexandru Muraru va fi disponibil la standurile special amenajate la Castelul Regal Peleș, precum și la magazinele de suveniruri de pe acest domeniu.

 

Volumul „Anul Regal: jurnalul Jubileului de 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României” a fost lansat vineri, 6 mai 2016, în foaierul Sălii Radio din București, în contextul Sărbătorii Coroanei Române la 150 de ani, în prezența Altețelor Lor Regale Principele Radu, Principesa Elena și Principesa Maria, precum și a ES dlui Alexander Philips Nixon.

Volumul este prefațat de ASR Principele Radu al României, coordonat de Daniel Șandru și Alexandru Muraru și a apărut la Adenium, cu sprijinul Universității „Petre Andrei” din Iași.

 

„Această carte deschide din punct de vedere publicistic Anul Regal, când se împlinește un secol și jumătate de la fondarea Casei Regale și a statului român modern, anul care marchează întemeierea Dinastiei Regale și insti­tuirea primei Constituții moderne a statului român. Este primul volum dedicat Regalității în 2016, prima lucrare despre semnificațiile Jubileului celor 150 de ani pe care Familia Regală și România îi serbează cu onoare și dem­nitate, în orizontul unor generații pentru care destinul european al țării și al Casei Regale este un dat care a învins războaie, crize și crime politice, trădări, două conflagrații mondiale, două totalitarisme, o dictatură de o jumătate de secol, o tranziție dureroasă și numeroase dezamăgiri și deziluzii. În lumina istoriei și a atâtor avalanșe politice și tragedii naționale, acest Jubileu este o imensă victorie a Coroanei și a întregii Românii” (Daniel Șandru, Alexandru Muraru).

2 păreri la “„Anul Regal: jurnalul Jubileului de 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României” va fi disponibil la standurile special amenajate la Castelul Regal Peleș

 1. De…Sfințirea Eroilor de Mai

  Oastea cea de Oase plânge:
  – Vărsat-am veacuri de sânge…
  Ne-ați ucis a doua oară…
  Am ajuns Morți fără Țară !

  Petre Cazangiu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.